Trendpodium

Masterclasses in teken van de uitdagingen van vandaag!
Stijgende kosten, marges die onder druk staan en personeelstekort, voor velen herkenbare uitdagingen.

De sprekers op de Horeca Vakbeurs 2024 gaven de antwoorden:

  • Hoe je je menukaart een boost kan geven
  • De marge ver(drie)dubbelen
  • Je team weer van je laten houden
  • Slim inspelen op trends
  • Véél volgers krijgen op social media
  • Hoe je collega’s omgaan met inkoop en duurzaamheid

Maandag 29 januari 2024

Maandag
11:30 - 12:00 uur

Dagstart met Group7

Hoe sta jij ervoor ten opzichte van je collega’s in de markt?

Graag nodigen wij je uit voor een presentatie waarin we onze laatste onderzoeksfacts en cijfers delen. Wist je dat ongeveer 60% van de chef-koks de bediening stimuleert om gerechten met een mooie marge onder de aandacht te brengen? Tijdens de presentatie bespreken we ook duurzaamheidsinitiatieven, met als grootste ambitie het tegengaan van voedselverspilling. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Spreker: Eveline Saris & Wendy van der Velden

www.group7.com

Eveline Saris & Wendy van der Velden zijn van de GROUP7 Professional Community, hét panel voor foodprofessionals uit de horeca, fastservice en catering in Nederland en België. Voorheen bekend als Het Nederlands Kokspanel.

Maandag
12:30 - 13:15 uur

Ver(drie)dubbel je marge met kunstmatige intelligentie in zes stappen

Investeer 45 minuten én ver(drie)dubbel je marge! Stef neemt je mee in de wondere wereld van kunstmatige intelligentie, want hij is er van overtuigd dat je in de horeca je marge kan ver(drie)dubbelen door slim gebruik van kunstmatige intelligentie. Hoe? Dat legt hij op de Horecavakbeurs uit en licht hij toe in 6 stappen, zodat je er de volgende dag gelijk mee aan de slag kan.

Spreker: Stef Driessen

Stef Driessen is sector banker Leisure bij ABN AMRO. Samen met zijn 60 gespecialiseerde teamgenoten adviseert hij bedrijven in de Leisure, Travel & Hospitality. ‘De leukste sector, die het leven van zo veel mensen helpt verrijken.’ Over nieuwe verdienmodellen wisselt Stef graag met u van gedachten. 

Maandag
13:45 - 14:15 uur

Interview met Nelson Tanate

In gesprek met Jarko Barten over de Librije Groep.

Spreker: Nelson Tanate

Nelson Tanate is een bekend sterrenchef die zijn culinaire stempel heeft gedrukt als een van de creatieve geesten achter het befaamde restaurant De Librije.

Maandag
14:15 - 15:00 uur

Meer gasten en meer omzet door Social Media

Droom je ook van posts die viral gaan én social media die écht zorgt voor meer gasten en omzet? Kom dan naar de Masterclass van Charlotte! Social Media kan zorgen voor meer gasten en meer omzet en voor de doelgroep millenials is het zelfs van levensbelang. Als ondernemer moet je weten hoe je jezelf presenteert. Charlotte deelt tips&tricks hoe je jouw gasten bereikt, wat vertel je ze, het belang van een chefs én restaurant pagina, do’s en dont’s. Martijn Kuik (chef Sukerieje) schuift aan en vertelt hoe de Sukerieje social media inzet.

Spreker: Charlotte Mauritz

Met Chef Martijn Kuik (Sukerieje) als gast!

Bedrijf: Annonce Management

Charlotte Mauritz is marketing en branding expert in de gastronomie en heeft de afgelopen jaren al vele ondernemers geholpen met hun online mediakanalen. Tevens is Charlotte columnist voor de restaurantkrant.

Maandag
15:00 - 15:45 uur

Hoe ze weer van je gaan houden

Generatie Y en Z leiding geven, Mathijs helpt je vooruit in zijn masterclass met zijn praktische tips! Hij geeft op inspirerende en confronterende wijze inzicht in wat wél en niet werkt met als centrale vraag: Wat doe ik dat dit gebeurt? Elke deelnemer ontvangt het boek ‘Cupido’s gids voor horecamanagers’ en een online team APK inclusief 15 minuten telefonisch consult met Mathijs om de resultaten van jouw team APK te bespreken.

Spreker: Mathijs Ummels

Bedrijf: Brout

Mathijs is opgegroeid in Limburg en heeft hospitality in zijn bloed zitten. Hij heeft de middelbare- en hogere hotelschool gevolgd, in verschillende sterrenzaken gewerkt en werkt al ruim 15 jaar als trainer / coach. Hij traint en adviseert directies en management teams op leiderschap en is voornamelijk actief binnen de hotellerie en hospitality branche. Mathijs is liefdevol confronterend en laat respectvol geen heilig huisje heel.

Maandag
16.00 - 16:30 uur

Boost je menukaart!

Natuurlijk wil je als horecaondernemer meer geld verdienen aan je menukaart! Ontdek hoe je jouw kaart als verkoop-, communicatie- en marketingmiddel inzet. Na deze presentatie kijk je gegarandeerd met een andere, frisse blik naar je kaart en je krijgt tips waarmee je direct in jouw zaak aan de slag kunt! 

Bestel je het boek Boost je menukaart op de beurs, dan krijg je beurskorting.

Sprekers: Bianca Roemaat & Petra Venekamp

Bianca Roemaat is food- en horecaspecialist, tekstschrijver en eigenaar van Roux Communicatie. Ze helpt (horeca)ondernemers met smaakmakende en vlotte teksten en is auteur. www.rouxcommunicatie.nl

Petra Venekamp is eigenaar van horeca adviesbureau ConcreetAdvies en ondersteunt horecaondernemers in hun bedrijfsvoering en is auteur van een aantal boeken over gastvrijheid. www.concreetadvies.nl

Dinsdag 30 januari 2024

Dinsdag
11:30 - 12:00 uur

Dagstart met Group7

Hoe sta jij ervoor ten opzichte van je collega’s in de markt?

Graag nodigen wij je uit voor een presentatie waarin we onze laatste onderzoeksfacts en cijfers delen. Wist je dat ongeveer 60% van de chef-koks de bediening stimuleert om gerechten met een mooie marge onder de aandacht te brengen? Tijdens de presentatie bespreken we ook duurzaamheidsinitiatieven, met als grootste ambitie het tegengaan van voedselverspilling. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Spreker: Eveline Saris

www.group7.com

Eveline Saris & Wendy van der Velden zijn van de GROUP7 Professional Community, hét panel voor foodprofessionals uit de horeca, fastservice en catering in Nederland en België. Voorheen bekend als Het Nederlands Kokspanel.

Dinsdag
12:15 - 13:00 uur

Food- en Horecatrends 2024

Maaike praat je bij over de belangrijkste trends, transities en ontwikkelingen in de wereld van eten, drinken en gastvrijheid voor 2024.

Sprekers: Maaike de Reuver

Maaike de Reuver schrijft en vertelt als hoofdredacteur en mede-eigenaar van Food Inspiration over wat haar opvalt in de foodservicebranche in binnen- en buitenland. Ze weet trends te duiden aan de hand van conceptuele voorbeelden en verrijkt haar presentaties met persoonlijke ervaringen, fotoreportages en mini-documentaires.

Dinsdag
13:30 - 14:00 uur

Meer gasten en meer omzet door Social Media

Droom je ook van posts die viral gaan én social media die écht zorgt voor meer gasten en omzet? Kom dan naar de Masterclass van Charlotte! Social Media kan zorgen voor meer gasten en meer omzet en voor de doelgroep millenials is het zelfs van levensbelang. Als ondernemer moet je weten hoe je jezelf presenteert. Charlotte deelt tips&tricks hoe je jouw gasten bereikt, wat vertel je ze, het belang van een chefs én restaurant pagina, do’s en dont’s. Jelle Jansen (chef de Woage) schuift aan en vertelt hoe de Woage social media inzet.

Spreker: Charlotte Mauritz

Met Chef Jelle Jansen (de Woage) als gast!

Bedrijf: Annonce Management

Charlotte Mauritz is marketing en branding expert in de gastronomie en heeft de afgelopen jaren al vele ondernemers geholpen met hun online mediakanalen. Tevens is Charlotte columnist voor de restaurantkrant.

Dinsdag
14:15 - 15:00 uur

Hoe ze weer van je gaan houden

Generatie Y en Z leiding geven, Mathijs helpt je vooruit in zijn masterclass met zijn praktische tips! Hij geeft op inspirerende en confronterende wijze inzicht in wat wél en niet werkt met als centrale vraag: Wat doe ik dat dit gebeurt? Elke deelnemer ontvangt het boek ‘Cupido’s gids voor horecamanagers’ en een online team APK inclusief 15 minuten telefonisch consult met Mathijs om de resultaten van jouw team APK te bespreken.

Spreker: Mathijs Ummels

Bedrijf: Brout

Mathijs is opgegroeid in Limburg en heeft hospitality in zijn bloed zitten. Hij heeft de middelbare- en hogere hotelschool gevolgd, in verschillende sterrenzaken gewerkt en werkt al ruim 15 jaar als trainer / coach. Hij traint en adviseert directies en management teams op leiderschap en is voornamelijk actief binnen de hotellerie en hospitality branche. Mathijs is liefdevol confronterend en laat respectvol geen heilig huisje heel.

Dinsdag
14:15 - 14:45 uur

Boost je menukaart!

Natuurlijk wil je als horecaondernemer meer geld verdienen aan je menukaart! Ontdek hoe je jouw kaart als verkoop-, communicatie- en marketingmiddel inzet. Na deze presentatie kijk je gegarandeerd met een andere, frisse blik naar je kaart en je krijgt tips waarmee je direct in jouw zaak aan de slag kunt! 

Bestel je het boek Boost je menukaart op de beurs, dan krijg je beurskorting.

Sprekers: Bianca Roemaat & Petra Venekamp

Bianca Roemaat is food- en horecaspecialist, tekstschrijver en eigenaar van Roux Communicatie. Ze helpt (horeca)ondernemers met smaakmakende en vlotte teksten en is auteur. www.rouxcommunicatie.nl

Petra Venekamp is eigenaar van horeca adviesbureau ConcreetAdvies en ondersteunt horecaondernemers in hun bedrijfsvoering en is auteur van een aantal boeken over gastvrijheid. www.concreetadvies.nl

Woensdag 31 januari 2024

Woensdag
11:45 - 12:30 uur

Hoe ze weer van je gaan houden

Generatie Y en Z leiding geven, Mathijs helpt je vooruit in zijn masterclass met zijn praktische tips! Hij geeft op inspirerende en confronterende wijze inzicht in wat wél en niet werkt met als centrale vraag: Wat doe ik dat dit gebeurt? Elke deelnemer ontvangt het boek ‘Cupido’s gids voor horecamanagers’ en een online team APK inclusief 15 minuten telefonisch consult met Mathijs om de resultaten van jouw team APK te bespreken.

Spreker: Mathijs Ummel

Bedrijf: Brout

Mathijs is opgegroeid in Limburg en heeft hospitality in zijn bloed zitten. Hij heeft de middelbare- en hogere hotelschool gevolgd, in verschillende sterrenzaken gewerkt en werkt al ruim 15 jaar als trainer / coach. Hij traint en adviseert directies en management teams op leiderschap en is voornamelijk actief binnen de hotellerie en hospitality branche. Mathijs is liefdevol confronterend en laat respectvol geen heilig huisje heel.

Woensdag
13:00 - 13:45 uur

Meer gasten en meer omzet door Social Media

Droom je ook van posts die viral gaan én social media die écht zorgt voor meer gasten en omzet? Kom dan naar de Masterclass van Charlotte! Social Media kan zorgen voor meer gasten en meer omzet en voor de doelgroep millenials is het zelfs van levensbelang. Als ondernemer moet je weten hoe je jezelf presenteert. Charlotte deelt tips&tricks hoe je jouw gasten bereikt, wat vertel je ze, het belang van een chefs én restaurant pagina, do’s en dont’s. Steven Klein Herenbrink (chef Herberg onder de Linden) schuift aan en vertelt hoe Herberg onder de Linden social media inzet.

Spreker: Charlotte Mauritz

Met Chef Steven Klein Herenbrink (Herberg onder de Linden) als gast!

Bedrijf: Annonce Management

Charlotte Mauritz is marketing en branding expert in de gastronomie en heeft de afgelopen jaren al vele ondernemers geholpen met hun online mediakanalen. Tevens is Charlotte columnist voor de restaurantkrant.

Woensdag
14:00 - 14:45 uur

Hoe passie, natuur en streekproducten waarde bieden aan restaurant De Rheezerbelten

Margé en haar man Enrico zijn een voorbeeld in de regio als het gaat om het ondernemen met de natuur en werken met streekproducenten. Zij vertelt het ondernemersverhaal van De Rheezerbelten én hoe zij invulling geven aan het Actieplan Seizoensversterking.

Spreker: Margé Hans

Bedrijf: De Rheezerbelten

Margé runt sinds 20 jaar familiebedrijf de Rheezerbelten in Hardenberg . Samen met haar man bieden ze hun gasten een onvergetelijke beleving in zowel het pannekoekenrestaurant als het fine dining restaurant.

Woensdag
15:00 - 15:45 uur

Hospitality en technologie voor een wendbare toekomst

Grote uitdagingen vragen om andere denkwijzen en oplossingen! Rian en Dorien nemen je mee in de (tech) transitie, zodat je je goed aan kan passen aan de snel veranderende wereld. Nieuwe vaardigheden ontwikkelen én technologie ontdekken om in de praktijk te gebruiken. Robot Kime sluit ook aan want als er een trend aankomt, dan is het wel robotisering. De workshop is mede mogelijk gemaakt door Het Digitaal Buffet, Vakschool 100% Gastvrij en Leisure x Creative.

Sprekers: Rian Dings en Dorien Verdier

Maandag

Natuurlijk wil je als horecaondernemer meer geld verdienen aan je menukaart! Ontdek hoe je jouw kaart als verkoop-, communicatie- en marketingmiddel inzet. Na deze presentatie kijk je gegarandeerd met een andere, frisse blik naar je kaart en je krijgt tips waarmee je direct in jouw zaak aan de slag kunt! ps. neem je fysieke menukaart mee (niet online) en Petra en Bianca geven je direct persoonlijk advies.

Investeer 45 minuten én ver(drie)dubbel je marge! Stef neemt je mee in de wondere wereld van kunstmatige intelligentie, want hij is er van overtuigd dat je in de horeca je marge kan ver(drie)dubbelen door slim gebruik van kunstmatige intelligentie. Hoe? Dat legt hij op de Horecavakbeurs uit en licht hij toe in 6 stappen, zodat je er de volgende dag gelijk mee aan de slag kan.

Generatie Y en Z leiding geven, Mathijs helpt je vooruit in zijn masterclass met zijn praktische tips! Hij geeft op inspirerende en confronterende wijze inzicht in wat wél en niet werkt met als centrale vraag: Wat doe ik dat dit gebeurt? Elke deelnemer ontvangt het boek ‘Cupido’s gids voor horecamanagers’ en een online team APK inclusief 15 minuten telefonisch consult met Mathijs om de resultaten van jouw team APK te bespreken.

Droom je ook van posts die viral gaan én social media die écht zorgt voor meer gasten en omzet? Kom dan naar de Masterclass van Charlotte! Social Media kan zorgen voor meer gasten en meer omzet en voor de doelgroep millenials is het zelfs van levensbelang. Als ondernemer moet je weten hoe je jezelf presenteert. Charlotte deelt tips&tricks hoe je jouw gasten bereikt, wat vertel je ze, het belang van een chefs én restaurant pagina, do’s en dont’s. Elke dag schuift een chef aan, die vertelt wat social media voor zijn horecazaak doet.

Dinsdag

Maaike de Reuver schrijft en vertelt als hoofdredacteur en mede-eigenaar van Food Inspiration over wat haar opvalt in de foodservicebranche in binnen- en buitenland. Ze weet trends te duiden aan de hand van conceptuele voorbeelden en verrijkt haar presentaties met persoonlijke ervaringen, fotoreportages en mini-documentaires.

Droom je ook van posts die viral gaan én social media die écht zorgt voor meer gasten en omzet? Kom dan naar de Masterclass van Charlotte! Social Media kan zorgen voor meer gasten en meer omzet en voor de doelgroep millenials is het zelfs van levensbelang. Als ondernemer moet je weten hoe je jezelf presenteert. Charlotte deelt tips&tricks hoe je jouw gasten bereikt, wat vertel je ze, het belang van een chefs én restaurant pagina, do’s en dont’s. Elke dag schuift een chef aan, die vertelt wat social media voor zijn horecazaak doet.

Generatie Y en Z leiding geven, Mathijs helpt je vooruit in zijn masterclass met zijn praktische tips! Hij geeft op inspirerende en confronterende wijze inzicht in wat wél en niet werkt met als centrale vraag: Wat doe ik dat dit gebeurt? Elke deelnemer ontvangt het boek ‘Cupido’s gids voor horecamanagers’ en een online team APK inclusief 15 minuten telefonisch consult met Mathijs om de resultaten van jouw team APK te bespreken.

Natuurlijk wil je als horecaondernemer meer geld verdienen aan je menukaart! Ontdek hoe je jouw kaart als verkoop-, communicatie- en marketingmiddel inzet. Na deze presentatie kijk je gegarandeerd met een andere, frisse blik naar je kaart en je krijgt tips waarmee je direct in jouw zaak aan de slag kunt! ps. neem je fysieke menukaart mee (niet online) en Petra en Bianca geven je direct persoonlijk advies.

Woensdag

Charlotte Mauritz is marketing en branding expert in de gastronomie en heeft de afgelopen jaren al vele ondernemers geholpen met hun online mediakanalen. Tevens is Charlotte columnist voor de restaurantkrant.

Generatie Y en Z leiding geven, Mathijs helpt je vooruit in zijn masterclass met zijn praktische tips! Hij geeft op inspirerende en confronterende wijze inzicht in wat wél en niet werkt met als centrale vraag: Wat doe ik dat dit gebeurt? Elke deelnemer ontvangt het boek ‘Cupido’s gids voor horecamanagers’ en een online team APK inclusief 15 minuten telefonisch consult met Mathijs om de resultaten van jouw team APK te bespreken.