Inmiddels is Restaurant Trois al een aantal maanden geopend en zijn we weer even langs gegaan in Deventer. We zijn uiteraard heel benieuwd hoe het met ze gaat en hoe de afgelopen maanden zijn verlopen.
Allereerst, hoe gaat het met jullie?
‘Het gaat eigenlijk best goed’, vertelt Claudia. ‘De eerste maanden waren druk, en een beetje chaotisch. We hadden natuurlijk een compleet nieuw team, en iedereen moest echt nog op elkaar ingespeeld worden. En dat heeft iets meer voeten in de aarde gehad dan je zou willen. We dachten, we geven onszelf vier weken en dan moeten we het allemaal wel met elkaar uitgevogeld hebben. Maar die vier weken bleek wel iets te ambitieus.’
En hoe gaat het nu met het team?
‘Je legt iedereen naast je eigen maatstaven’, vertelt Martijn. ‘En sommigen kunnen daarin mee, maar sommigen ook niet. En na die eerste 4 weken was er pas ruimte om te kijken, hoe gaat het nu eigenlijk? En dan ben daarna weer zo 4 à 6 weken verder en daar zijn we nu eigenlijk een beetje. Van sommige in het team hebben we helaas al afscheid genomen en een aantal juist meer naar voren geschoven. Pas nu zien we wie echt bij ons past.’
Welke dingen vinden jullie als team heel belangrijk?
‘Sowieso eerlijk naar elkaar zijn. En vooral de tijd nemen voor elke gast. Gastbeleving is voor ons erg belangrijk, en daarvoor hebben we ook een heel stappenplan geschreven. Wat doe je als een gast binnenkomt? Wanneer ga je water schenken? En wanneer de wijn? Dat is allemaal onderdeel van gastbeleving.’ Martijn vertelt: ‘Hiervoor werken we nu ook samen met Joris, die ik nog ken van de Groene Lantaarn. Die komt hier een aantal dagen in de week om te helpen met het team te trainen. Wij komen een beetje uit dezelfde school en zitten daarom heel erg op één lijn, dus dat werkt heel goed.’
Is er iets in de afgelopen maanden wat jullie heeft verrast? Wat je niet had verwacht?
Claudia denkt even na en zegt dan: ‘Nou, ik denk wel de mensen in Deventer. Ik vind het echt een gezellige leuke stad waar ook veel gebeurt. Veel mensen gaan er op uit en ze geven ook graag hun geld uit in de stad. En wat ik denk ik het leukste vind is als hier gasten elkaar herkennen. Dan is het feest, dan is het luid, dan is het kom erbij en dan worden de stoelen aangeschoven.’
Zijn er al dingen die jullie sinds de opening hebben aangepast?
‘Bij de opening hadden we alleen een à la carte kaart, maar ondertussen kunnen gasten ook kiezen voor een menu’, vertelt Martijn. ‘Daarnaast zijn we nu ook 7 dagen per week geopend, terwijl we eerst nog 2 dagen per week dicht waren. We gaan ons nu wat meer richten op borrel en diner, en lunch gaat er op sommige dagen vanaf. We gaan een beetje met de seizoenen mee, dus komende zomer als we weer een terras hebben gaan we weer meer lunch draaien.’
Martijn & Claudia zijn in februari aanwezig tijdens Horeca Vakbeurs en vertellen daar meer over hun ervaringen. Mis het niet!