HARDENBERG – Horeca Vakbeurs Hardenberg introduceert tijdens de komende editie een sterk vernieuwd programma. Met twee nieuwe wedstrijden, ronde tafel sessies met toonaangevend professionals en de terugkeer van publieksfavorieten zoals het Bierplein en Chef’s Place, belooft de beurs een inspirerende editie te worden voor alle professionals in de horeca.
Nieuwe onderdelen
De Gastvrijheidswedstrijd maakt dit jaar zijn debuut. Tijdens de wedstrijd, georganiseerd op maandag 2 februari, worden studenten uitgedaagd om hun gastvrijheid, service én vakmanschap te laten zien. Deelnemers verzorgen een koffie- en lunchmoment en worden hierop door een vakjury beoordeeld. Deze vakjury bestaat uit leermeesters die betrokken zijn bij het keurmerk ‘Gezellig’.
Ook nieuw zijn de ronde tafel sessies. Tijdens diverse gesprekken gaan gasten als een redacteur van Misset Horeca, winnaar van het Beste Terras van Nederland De Troubadour uit Hardenberg en Claudia Oro van Restaurant Trois met elkaar in gesprek over actuele thema’s en uitdagingen in de horeca.
Op woensdag 4 februari vindt een nieuwe wedstrijd plaats: Het Lekkerste Lunchbroodje. Horecazaken kunnen zich inschrijven en bereiden tijdens de beurs hun beste creatie. Een deskundige jury, bestaande uit prijswinnende zaken en influencers, beoordeelt de broodjes.
Dit jaar ook voor het eerst op de beurs: Chef’s Gemak van horecagroothandel VHC ActiFood. Deze innovatieve oplossing biedt inspiratie voor chefs om efficiënter te werken, kosten te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit van gerechten te waarborgen.
Terugkerende publieksfavorieten
Ook dit jaar vormt het Bierplein opnieuw het bruisende middelpunt voor liefhebbers van speciaalbier en taptechnieken. Op dinsdag 3 februari vindt hier de Biertapwedstrijd Regio Overijssel plaats, georganiseerd door Koninklijke Horeca Nederland. Tijdens de wedstrijd worden deelnemers beoordeeld op het tappen van fluitjes en vaasjes en het uitserveren hiervan. De winnaar neemt deel aan de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in de RAI Amsterdam.
Dé culinaire hotspot, Chef’s Place, keert terug met kookwedstrijden, demonstraties en live cooking door toonaangevende chefs. Dit jaar gaan de deelnemende chefs koken met een black box. Met Chef’s Place krijgt de bezoeker opnieuw een kijkje in de keuken van de topgastronomie. Ook dit jaar is HANOS weer trotse sponsor van dit initiatief.
Over Horeca Vakbeurs
Tijdens de beurs zijn ruim 150 exposanten aanwezig, bestaande uit leveranciers en diensten voor horeca. Daarnaast is er een rijk aanbod aan workshops, masterclasses en demonstraties te volgen. Horeca Vakbeurs is hiermee hét platform voor het gehele horecateam om te leren, ontdekken en te netwerken. De beurs vindt plaats op 2, 3 en 4 februari in Evenementenhal Hardenberg.