29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Aan tafel bij… Vondelkoeken

Eén van de eerste deelnemers van Horeca Vakbeurs is Vondelkoeken. Deze ambachtelijke bakkerij bakt heerlijke koeken in hun eigen bakkerij in Almelo. De naam Vondelkoeken dankt zijn naam aan het feit dat bakkerij Frans Ruhof in de jaren ’70 met zijn zaak aan de Joost van den Vondellaan zat in Deventer. Nu, al die jaren later, timmert kleinzoon Gijs Ruhof hard aan de weg om Vondelkoeken in het hele land aan de man te brengen. Wij spraken met Bob Ruhof, verkoper bij Vondelkoeken.

Het recept komt oorspronkelijk uit Raalte, bakker Hein van de Luycken bedacht het vlak na de oorlog. In de jaren zeventig werd het recept verder ontwikkeld door Ruhof. Het bijzondere aan de koeken is dat ze krokant van buiten zijn en zacht van binnen, dit vraagt om specifieke ingrediënten in een precieze samenstelling. De koeken worden gebakken volgens het geheime oude recept, zonder E-nummers. Elke maand bieden ze naast het vaste assortiment een andere smaak van het seizoen.

Mooie samenwerkingen
Gijs heeft verschillende nieuwe varianten ontwikkeld, waaronder de cranberry Vondelkoek. Ook is hij mooie samenwerkingen aangegaan en heeft hij o.a. samen met Jonnie Boer van de Librije de Vondel Revolution ontwikkeld, met ingrediënten als szechuanpeper en anijs. Onlangs is er ook een nieuwe koek gelanceerd in samenwerking met Jan Smink: de Smink Bruine Boterkoek. Deze wordt gemaakt met Smink Boeren Bruine Boter, de beroemde gebrande boter met nootachtige smaak. De boter wordt geserveerd en verkocht bij Restaurant Smink. Van deze heerlijke boter is in samenwerking met Vondelkoeken een speciale koek gemaakt: een warme smaakbeleving, een zachte binnenkant met nootachtige smaak en krokante buitenkant. Deze wordt gemaakt met 100% Smink Boeren Bruine Boter, een vleugje tonkabonen, geroosterde hazelnoten, amandelen, appeltjes en kardemom voor een verrassende bite.

Vondelkoeken op Horeca Vakbeurs
Vondelkoeken richt zich op horeca- en speciaalzaken. Op de beurs laten ze dan ook graag hun koeken proeven aan horecazaken in het oosten. Ze nemen vier smaken mee en vertellen je graag meer over het assortiment. Het team van Horeca Vakbeurs heeft onlangs de heerlijke koeken al geproefd, wij zijn dan ook blij dat Vondelkoeken erbij is als exposant op Horeca Vakbeurs om de bezoekers kennis te laten maken met hun heerlijke, ambachtelijke koeken! Je vindt Vondelkoeken op het Streekproductenplein in hal 1.

Deel dit bericht