29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Aan de bar bij … Twentse Bierbrouwerij

Een lekker speciaalbiertje op een mooie zonnige zomerdag op het terras, wie houdt er niet van? Bij Twentse Bierbrouwerij, gevestigd in Hengelo, houden ze zich hier dagelijks mee bezig. Het team van Horeca Vakbeurs ging in Hengelo in gesprek met microbrouwer Reinoud en bedrijfsleider Jaap.

Bij aankomst zien we meteen de oude bus staan waarmee ze afgelopen januari ook aanwezig waren op de beurs. Tijdens deze beurs heeft Twentse Bierbrouwerij met succes de Twentse Non-IPA geïntroduceerd. Met dit biertje speelt de lokale brouwerij in op de steeds grotere vraag naar alcoholvrije en alcoholarme bieren. De oorzaak van de grote groei en vraag naar deze bieren heeft onder andere te maken met de sterk verbeterde smaak. Een goed alcoholvrij biertje is tegenwoordig minder te onderscheiden van een biertje mét alcohol.

Terug naar Hengelo, De Twentse Bierbrouwerij is niet alleen een brouwerij maar zit onder één dak met het proeflokaal. Gasten proeven hier de zelf gebrouwen biertjes direct van de tap, al dan niet onder begeleiding van een heerlijk gerecht van de kaart. Bovendien is het een veelzijdige locatie waar allerlei evenementen worden georganiseerd. Babyshowers, vergaderingen, bedrijfsuitjes, bruiloften, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt georganiseerd. Tijdens de rondleiding door het pand zien we het zo voor ons, al die leuke evenementen die hier plaatsvinden. En dat natuurlijk met een lekker Twents biertje in de hand.

Het aanbod speciaalbieren van Twentse Bierbrouwerij bestaat op dit moment uit 10 verschillende seizoensbieren. In de zomer zijn Twents Wit en Zoete Jaapie echte hardlopers en in de herfst en winter worden Twents Bok en Twents Dubbel veelvuldig besteld. Daarnaast is gedurende het hele jaar Twents Honing Triple een ware smaakmaker. Alle bieren worden waar mogelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten van Twentse bodem. Het gehele proces van idee tot aan een speciaalbier dat op de markt wordt gebracht wordt volledig op locatie uitgevoerd. Na meerdere feedbackrondes over de smaak, door gasten én klanten, kan na ongeveer 6 maanden het grote brouwproces beginnen.

Op dit moment wordt er hard gewerkt, en uiteraard geproefd, om binnenkort een Weizen op de markt te brengen. Een Weizen bier is natuurlijk het nummer 1 drankje voor op het terras! We vragen Reinoud of ze tijdens Horeca Vakbeurs in 2025 weer een nieuw speciaalbier willen lanceren. Hij antwoordt dat dit waar mogelijk zeker gaat gebeuren, maar welk speciaalbier dit precies gaat zijn nog even een verrassing blijft. Wil je de speciaalbieren van Twentse Bierbrouwerij proeven tijdens Horeca Vakbeurs? Kom dan 27, 28 of 29 januari naar Evenementenhal Hardenberg!

Deel dit bericht