Chef's place

Hoogwaardige ingrediënten, tools, technieken, demonstraties en culinaire topics… Daarvoor kom je naar Chef’s Place! Dé plek op Horeca Vakbeurs die je als bezoeker én exposant niet wilt missen. Chef’s Place bestaat uit een grote ruimte in het teken van inspiratie. De omliggende stands sluiten aan bij dit sentiment. Gastronomische excellentie, dat is waar Chef’s Place voor staat! 

Op Chef’s Place word je door topchefs uit de regio meegenomen in de wereld van exclusieve culinaire gerechten en de bereidingen hiervan. Op deze speciale plek op de beurs krijgen de chefs hun eigen keuken, waar ze op verschillende manieren hun creativiteit, passie en vakmanschap tonen. Als bezoeker kun je dus letterlijk een kijkje in de keuken nemen!

chef's place
chef's place

Chef's Place voor bezoekers

Chef's Place voor exposanten

Programma Chef's Place

View as list
Tijd en datum
Beschrijving
Deelnemende chefs

Maandag 29 januari

11:00 - 13:00

Jamsessie mysterybox

Nick van Swaal

Martijn Kuik

Lars Aukema

13:30 - 14:00

Demo
Nelson Tanate

13:15 - 14:15

Masterclass Hanos

14:30 - 16:30

Jamsessie mysterybox

Emiel Kwekkeboom

Yannick Roodhof

Jelle Jansen

Dinsdag 30 januari

11:00 - 13:00

Programma Leerling - leermeester

Ronde 1

Emiel Kwekkeboom

Yannick Roodhof

Chiel de Groot

13:15 - 14:15

Masterclass Hanos

14:30 - 17:00

Programma Leerling - leermeester

Ronde 2

Chiel de Groot

Martijn Kuik

Jelle Jansen

Woensdag 31 januari

11:00 - 13:00

Wie is de masterchef?

Ronde 1

Deelnemen aan Wie is de masterchef? Schrijf je hier in!

Emiel Kwekkeboom

Steven Klein Nijenhuis

Niels van Dooijeweert

13:15 - 14:15

Masterclass Hanos

14:30 - 16:30

Wie is de masterchef?

Ronde 2

Deelnemen aan Wie is de masterchef? Vul het formulier van ronde 1 hierboven in!

Niek van Leeuwen

Jelle Jansen

Niels van Dooijeweert

Alle chefs hebben in een sterrenrestaurant gekookt en zijn hard op weg om weer een ster te veroveren. Twee hebben reeds een Michelinster weten te bemachtigen. 

Leer hieronder meer over de deelnemende topchefs.

Ontmoet de deelnemende topchefs

Emiel Kwekkeboom

Emiel leerde de beginselen van het vak bij de Cas Spijkers Academie en vertrok daarna met zijn vriendin Mandy Overbeek naar Amsterdam om bij restaurant La Rive van het Amstel Hotel veel ervaring op te doen. Hij heeft veel wedstrijden gekookt en won in 2017 de Gouden Koksmuts. Hij sprak toen als wens uit om zijn eigen restaurant in Enschede te openen en zo geschiedde. In 2019 opende hij samen met Mandy Restaurant Joann, vernoemd naar hun beide moeders. Het duo kenmerkt zich door passie, inzet en plezier. Gastvrijheid vinden zij minstens zo belangrijk als het creëren en serveren van mooie gerechten. Ze doen er met het hele team alles aan om de gast een onvergetelijke avond te laten beleven.

Yannick Roodhof

In de Sukerieje staan maar liefst twee kapiteins of in dit geval chefs aan het roer. Zij houden ervan om hun gasten smakelijk te verrassen met eerlijke en verantwoorde producten. Ze koken vanuit de kracht van groente, wat terug te zien is in hun logo, en met mooie vis- en vleesproducten. Het restaurant is april 2023 verhuisd van Dalfsen naar het monumentale 17e-eeuwse Hopmanshuis in de Zwolse binnenstad, waar de chefs vanuit de open keuken hun gasten een gastvrij onthaal bieden.

Nick van Swaal

Nick kookt al meer dan 20 jaar, waarvan 10 jaar in sterrenrestaurants (De Bokkepruik en Het Rode Koper) en daarna 6 jaar als chef bij Paping/de Zon in Ommen. Op de Horeca Vakbeurs heeft hij een thuiswedstrijd, want de Rheezer Bistro is gelegen in het bos aan de rand van Hardenberg. Hij houdt van lekker koken zonder al te veel poespas, zodat de producten goed tot hun recht komen. Zijn kookstijl is een mix van klassieke gerechten met internationale invloeden en een vleugje Vechtdal. Zijn verse producten haalt hij als het kan uit de regio, want wat goed is, hoeft niet van ver te komen!

Martijn Kuik

In de Sukerieje staan maar liefst twee kapiteins of in dit geval chefs aan het roer. Zij houden ervan om hun gasten smakelijk te verrassen met eerlijke en verantwoorde producten. Ze koken vanuit de kracht van groente, wat terug te zien is in hun logo, en met mooie vis- en vleesproducten. Het restaurant is april 2023 verhuisd van Dalfsen naar het monumentale 17e-eeuwse Hopmanshuis in de Zwolse binnenstad, waar de chefs vanuit de open keuken hun gasten een gastvrij onthaal bieden.

Jelle Jansen

Jelle mag zich sinds april 2023 (wederom) sterrenchef noemen, want Restaurant De Woage werd door Michelin met een ster bekroond. Wederom omdat Jelle eerder deel uitmaakte van een sterrenteam bij Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde welke in die tijd met twee sterren is onderscheiden. Jelle begon bij De Groene Lantaarn als leerling, groeide achtereenvolgens door van chef de partie tot sous-chef en tenslotte keukenchef onder leiding van Jarno Eggen. In 2019 namen Jelle en zijn vrouw Corine Kleine Restaurant De Woage over in Gramsbergen, wat op 8 kilometer ligt van Jelle zijn geboorteplaats Hardenberg. Jelle kookt gedurfd met pure smaken en ingrediënten en dat is ook bij Michelin niet onopgemerkt gebleven. Michelin omschreef het als “een restaurant zonder poespas, maar met het plezier van echte smaken.” 

Lars Aukema


Lars had op zijn 15e zijn eerste baantje in de keuken en is nooit meer uit de keuken weggegaan. Hij heeft het vak geleerd bij de Librije waar hij in 2013 begon als Chef de Partie en is doorgegroeid naar Senior Sous Chef. In 2022 werd hij Chef bij Brass Boer Thuis, die onder zijn bezielende leiding in april 2023 werd onderscheiden met een Michelinster. Lars is zich niet lang daarna op wat anders gaan richten, want in november opent hij samen met zijn vriendin Lisa Stam restaurant Affect in Zwolle. Een naam die niet bij toeval gekozen is, want zij willen in restaurant Affect “emotie beïnvloeden, warmte uitstralen en affect(ie) uiten voor het vak”

Steven Klein Nijenhuis

“Van afwasser tot sterrenchef” het zou de titel kunnen zijn van Steven zijn biografie. Op zijn 19e begonnen als afwasser in een strandpaviljoen en op zijn 35e onderscheiden met een Michelinster, binnen één jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende! En ook na 9 jaar draagt hij deze nog met trots. Steven is een échte autodidact, hij heeft nooit een opleiding gedaan. Toen hij 5 jaar als kok werkte, ontdekte hij het talent in zichzelf en besloot dat hij zo goed mogelijk wilde worden. Hij kreeg de kans om chef te worden bij Herberg de Valk in Middelstum en had alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Een korte tijd bij een sterrenrestaurant volgde en toen startte hij zijn eigen restaurant. Zijn passie voor de Aziatische keuken is ontstaan tijdens zijn vele reizen naar Azië en proef je terug in zijn gerechten bij Herberg Onder de Linden. Hij kookt naar eigen zeggen op gevoel, no-nonsense en kleurt vaak buiten de lijntjes. Vroeger misschien wel eens te ver buiten de lijntjes, maar inmiddels heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld en balans gevonden.

Niek van Leeuwen


Niek heeft gekookt bij Envy in Amsterdam en The Jane in Antwerpen en was betrokken bij de ontwikkeling van het Buitenhuys in Heino. Zijn droom voor een eigen restaurant is augustus jl. verwezenlijkt aan het Bethlehemplein in Zwolle: L’église. Hij kookt vanuit de Franse basis met invloeden uit de hele wereld. Bij de inrichting van het restaurant is veel oog geweest voor details die bijdragen aan de totaalbeleving. Ze ontwierpen een eigen servies, de ijzerhandel maakte een blokje om het bestek op te leggen en de lampen zijn van afval van stukadoorsbedrijven.

Fotografie: Charlotte Mauritz | Annoncé Management

Chiel de Groot

Chiel speelt een thuiswedstrijd, want zijn restaurant Amused is gevestigd in Hardenberg. Chiel werkt samen met zijn partner Corine Vink, die als vinologe de mooiste wijn en spijs combinaties maakt. Bij Amused wordt gekookt met producten uit de eigen groentetuin en met wat het seizoen te bieden heeft. Dat vormt de basis voor het verrassingsmenu. Naast het restaurant hebben zij onlangs een wijnbar geopend.

Nelson Tanate

Nelson Tanate is een bekend sterrenchef die zijn culinaire stempel heeft gedrukt als een van de creatieve geesten achter het befaamde restaurant De Librije. Zijn passie voor koken begon al op jonge leeftijd, geïnspireerd door de smaken en geuren uit de keuken van zijn familie in Indonesië.

Na zijn culinaire opleiding en verschillende stages bij gerenommeerde restaurants, trad Tanate toe tot het team van De Librije, waar hij zijn vaardigheden en creativiteit kon ontplooien onder begeleiding van Jonnie en Thérèse Boer.

Met een voorliefde voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, heeft Nelson Tanate bijgedragen aan het verheffen van De Librije tot een internationale culinaire bestemming. Zijn talent en toewijding hebben geleid tot de bekroning van het restaurant met prestigieuze Michelin-sterren en talloze onderscheidin

Niels van Dooijeweert


Niels zwaait samen met zijn vrouw Marieke Löhr de scepter in Broederenklooster in Zutphen, waar voorheen de monniken dat deden. Beide hebben ze gewerkt in een sterrenrestaurant en wellicht komt die er ook voor hun eigen zaak. Niels zijn kookstijl is klassiek Frans maar met een moderne twist. De ingrediënten koopt hij het liefst dichtbij huis en liefst zo ‘vuil’ mogelijk. Het echte ambacht staat hoog in het vaandel. Alles van brood tot ijs wordt zelf bereid. Naast een restaurant biedt Broederenklooster ook hotelkamers.

Passie voor horeca  
Je hoeft geen chef te zijn om naar Chef’s Place te komen. Dit gedeelte van de beurs biedt het neusje van de zalm op culinair gebied, maar biedt vooral een kijkje in de keuken bij zeer gepassioneerde chefs, die alleen voor het beste gaan en dat inspireert! Wil je weten wat hun motiveert om alleen met het beste genoegen te nemen en wat je daar zelf van kunt leren, breng dan zeker een bezoek aan Chefs Place. Het gaat natuurlijk niet alleen over chefs, want het draait om zoveel meer dan een heerlijk gerecht. Er zal dus ook aandacht besteed worden aan de gastvrijheid eromheen, in samenwerking met net zo getalenteerde maïtres en sommeliers.  

Proef de ongeëvenaarde smaken van topkwaliteit
Wij bieden onze chefs bij de tijdens kookdemonstraties de nieuwste en meest geavanceerde keukenapparatuur en maken gebruik van innovatieve tools en technologieën die hen kunnen helpen bij het verbeteren van hun culinaire vaardigheden en efficiëntie. Het programma wordt momenteel nog vormgegeven, maar zal onder andere bestaan uit uit kookdemonstraties en workshops. Wij nodigen topchefs hiervoor uit. Dit is voor bezoekers de ultieme gelegenheid om te leren van gerenommeerde experts en zo waardevolle kennis op te doen. 

PARTNERS

Chef's Place deelnamepakket

Bereik de culinaire wereld met een stand op Chef’s Place. Voor deze culinaire hotspot hanteren wij bepaalde criteria. Dit unieke concept op de beurs vraagt om hoogwaardige ingrediënten, innovatieve apparatuur en exclusieve culinaire producten. 

Sluit jouw aanbod hierbij aan en lever jij aan het hoge segment? Dan is Chef’s Place de plek voor jou. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Deelname aan Chef’s Place is inclusief:

✔ Stand vanaf 9 m²
✔ EasyGo Leads pakket
✔ Redactioneel stuk in beursspecial van BCBG Magazine
✔ Automatisch sponsor van producten of service op Chef’s Place

Bijdragen aan Chef’s Place?
Bereik de culinaire wereld met een stand op Chef’s Place. Voor deze culinaire hotspot hanteren wij bepaalde criteria. Dit unieke concept op de beurs vraagt om hoogwaardige ingrediënten, innovatieve apparatuur en exclusieve culinaire producten. 

Sluit jouw aanbod hierbij aan en lever jij aan het hoge segment? Dan is Chef’s Place de plek voor jou. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer informatie? Neem eenvoudig én vrijblijvend contact met ons op via het formulier hiernaast.

Neem contact met ons op

Jelle Jansen

Jelle mag zich sinds april 2023 (wederom) sterren sterrenchef noemen, want restaurant de Woage werd door Michelin met een ster bekroond. Wederom omdat Jelle eerder deel uitmaakte van een sterrenteam bij Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde welke in die tijd met twee sterren is onderscheiden. Jelle begon bij De Groene Lantaarn als leerling, groeide achtereenvolgens door van chef de partie tot sous-chef en tenslotte keukenchef onder leiding van Jarno Eggen. In 2019 namen Jelle en zijn vrouw Corine Kleine Restaurant De Woage over in Gramsbergen, wat op 8 kilometer ligt van Jelle zijn geboorteplaats Hardenberg. Jelle kookt gedurfd met pure smaken en ingrediënten en dat is ook bij Michelin niet onopgemerkt gebleven. Michelin omschreef het als “een restaurant zonder poespas, maar met het plezier van echte smaken.”

Niek van Leeuwen

Niek heeft gekookt bij Envy in Amsterdam en The Jane in Antwerpen en was betrokken bij de ontwikkeling van het Buitenhuys in Heino. Zijn droom voor een eigen restaurant is augustus jl. verwezenlijkt aan het Bethlehemplein in Zwolle: L'é'glise. Hij kookt vanuit de Franse basis met invloeden uit de hele wereld. Bij de inrichting van het restaurant is veel oog geweest voor details die bijdragen aan de totaalbeleving. Ze ontwierpen een eigen servies, de ijzerhandel maakte een blokje om het bestek op te leggen en de lampen zijn van afval van stukadoorsbedrijven.

Yannick Roodhof

In de Sukerieje staan maar liefst twee kapiteins of in dit geval chefs aan het roer. Zij houden ervan om hun gasten smakelijk te verrassen met eerlijke en verantwoorde producten. Ze koken vanuit de kracht van groente, wat terug te zien is in hun logo, en met mooie vis- en vleesproducten. Het restaurant is april 2023 verhuisd van Dalfsen naar het monumentale 17e-eeuwse Hopmanshuis in de Zwolse binnenstad, waar de chefs vanuit de open keuken hun gasten een gastvrij onthaal bieden.

Steven Klein Nijenhuis

“Van afwasser tot sterrenchef” het zou de titel kunnen zijn van Steven zijn biografie. Op zijn 19e begonnen als afwasser in een strandpaviljoen en op zijn 35e onderscheiden met een Michelinster, binnen één jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende! En ook na 9 jaar draagt hij deze nog met trots. Steven is een échte autodidact, hij heeft nooit een opleiding gedaan. Toen hij 5 jaar als kok werkte, ontdekte hij het talent in zichzelf en besloot dat hij zo goed mogelijk wilde worden. Hij kreeg de kans om chef te worden bij Herberg de Valk in Middelstum en had alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Een korte tijd bij een sterrenrestaurant volgde en toen startte hij zijn eigen restaurant. Zijn passie voor de Aziatische keuken is ontstaan tijdens zijn vele reizen naar Azië en proef je terug in zijn gerechten. Hij kookt naar eigen zeggen op gevoel, no-nonsense en kleurt vaak buiten de lijntjes. Vroeger misschien wel eens te ver buiten de lijntjes, maar inmiddels heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld en balans gevonden.

Emiel Kwekkeboom

Emiel leerde de beginselen van het vak bij de Cas Spijkers Academie en vertrok daarna met zijn vriendin Mandy Overbeek naar Amsterdam om bij restaurant La Rive van het Amstel Hotel veel ervaring op te doen. Hij heeft veel wedstrijden gekookt en won in 2017 de Gouden Koksmuts. Hij sprak toen als wens uit om zijn eigen restaurant in Enschede te openen en zo geschiedde. In 2019 opende hij samen met Mandy Restaurant Joann, vernoemd naar hun beide moeders. Het duo kenmerkt zich door passie, inzet en plezier. Gastvrijheid vinden zij minstens zo belangrijk als het creëren en serveren van mooie gerechten. Ze doen er met het hele team alles aan om de gast een onvergetelijke avond te laten beleven.

Niels van Dooijeweert

Niels zwaait samen met zijn vrouw Marieke Lohr de scepter in Broederenklooster in Zutphen, waar voorheen de monniken dat deden. Beide hebben ze gewerkt in een sterrenrestaurant en wellicht komt die er ook voor hun eigen zaak. Niels zijn kookstijl is klassiek Frans maar met een moderne twist. De ingrediënten koopt hij het liefst dichtbij huis en liefst zo ‘vuil’ mogelijk. Het echte ambacht staat hoog in het vaande. Alles van brood tot ijs wordt zelf bereid. Naast een restaurant biedt Broederenklooster ook hotelkamers.

Chiel de Groot

Chiel speelt een thuiswedstrijd, want zijn restaurant Amused is gevestigd in Hardenberg. Chiel werkt samen met zijn partner Corine Vink, die als vinologe de mooiste wijn en spijs combinaties maakt. Bij Amused wordt gekookt met producten uit de eigen groentetuin en met wat het seizoen te bieden heeft. Dat vormt de basis voor het verrassingsmenu. Naast het restaurant hebben zij onlangs een wijnbar geopend.

Lars Aukema

Lars had op zijn 15e zijn eerste baantje in de keuken en is nooit meer uit de keuken weggegaan. Hij heeft het vak geleerd bij de Librije waar hij in 2013 begon als Chef de Partie en is doorgegroeid naar Senior Sous Chef. In 2022 werd hij Chef bij Brass Boer Thuis, die onder zijn bezielende leiding in april 2023 werd onderscheiden met een Michelinster. Lars is zich niet lang daarna op wat anders gaan richten, want in november opent hij samen met zijn vriendin Lisa Stam restaurant Affect in Zwolle. Een naam die niet bij toeval gekozen is, want zij willen in restaurant Affect “emotie beïnvloeden, warmte uitstralen en affect(ie) uiten voor het vak”

Martijn Kuik

In de Sukerieje staan maar liefst twee kapiteins of in dit geval chefs aan het roer. Zij houden ervan om hun gasten smakelijk te verrassen met eerlijke en verantwoorde producten. Ze koken vanuit de kracht van groente, wat terug te zien is in hun logo, en met mooie vis- en vleesproducten. Het restaurant is april 2023 verhuisd van Dalfsen naar het monumentale 17e-eeuwse Hopmanshuis in de Zwolse binnenstad, waar de chefs vanuit de open keuken hun gasten een gastvrij onthaal bieden.