29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Op bezoek bij … Hotel & Restaurant Wildthout

wildthout

Hotel & Restaurant Wildthout is gevestigd aan de rand van het toeristische stadje Ommen. Ommen is een populaire bestemming voor een dagje weg. Het is zelfs, naast Zandvoort, de populairste bestemming voor een kort toeristisch verblijf blijkt uit recent onderzoek. Dineren bij Wildthout is een heerlijke afsluiter van een dagje weg in Ommen. Maar ook voor een weekend weg kun je hier terecht in één van de hotelkamers. We gingen langs in Ommen en spraken met eigenaar Niek van Duuren.

Wanneer je Ommen vanaf het zuiden binnenrijdt is het statige pand van Wildthout niet te missen. Het pand is meer dan 100 jaar geleden gebouwd door de toenmalige burgemeester en kent een rijke historie. Sinds 2015 zijn Petra en Niek van Duuren hier neergestreken en hebben van Wildthout een florerend bedrijf gemaakt.

Hoewel Ommen dus een populaire toeristische bestemming is, is Wildthout niet afhankelijk van het toerisme vertelt Niek. Er komen veel lokale gasten en de maanden buiten het hoogseizoen zijn vaak net zo druk, of nog drukker, als het hoogseizoen zelf. Niek vertelt dat ze jaarrond een gemiddelde bezetting hebben van 80%, wat erg hoog is. Dit is een van de redenen dat er binnenkort een uitbreiding op de planning staat.

Wildthout ligt op een bosrijk terrein en op dit terrein zal het hotel worden uitgebreid met zo’n 10 à 15 natuurhuisjes voor 2 personen. Deze studio’s worden op een rustige plek op het terrein geplaatst en een deel wordt uitgerust met een privé sauna en hottub. Wildthout verwacht hier onder andere veel belangstelling voor van Pieterpad wandelaars. Sowieso is de vraag naar accommodaties met privé wellness de afgelopen jaren enorm gestegen.

We vragen aan Niek wat Wildthout als restaurant onderscheidt van andere restaurants. Hij vertelt dat er in de keuken 100% ambachtelijk wordt gekookt. Alles wordt zelf gemaakt met verse producten, kant-en-klare producten komen de keuken niet in. Bovendien wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten. Minimaal 4x per jaar wordt er een nieuwe menukaart samengesteld, terugkerende gasten worden daardoor ook telkens weer verrast met een nieuw menu.

Verder is er veel aandacht voor de gast, het doel is om deze zich echt thuis te laten voelen. Het personeel heeft veel kennis en staat voor echte gastvrijheid. Personeelsleden die er al langer werken nemen nieuwe medewerkers onder hun hoede en brengen hun de kneepjes van het vak bij. Niek en Petra vinden het belangrijk om ook goed voor hun personeel te zorgen. Mede door goed werkgeverschap is er weinig verloop onder het personeel en blijven leerlingen vaak hangen na afronden van hun stage.

Wildthout is dagelijks geopend voor lunch en diner. Kijk voor meer informatie op de website: wildthout.nl

Deel dit bericht