29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Ruim twee maanden onderweg met Horeca Vakbeurs!

Na signalen vanuit de markt over een behoefte aan een nieuwe horecavakbeurs in het oosten en een uitgebreid onderzoek om dit verder in kaart te brengen, werd op 5 januari Horeca Vakbeurs officieel gelanceerd. In deze blog blik ik terug op alle ontwikkelingen de afgelopen maanden.

In 2022 is gesproken met allerlei professionals binnen of gerelateerd aan de horecabranche: van leveranciers tot horecaondernemers en van scholen tot verenigingen en mediapartijen. Vlak voor de kerstdagen waren we druk met allerlei praktische zaken als websiteteksten,  en ontwierp de afdeling Graphic Design logo en huisstijl. Na de jaarwisseling zetten we nog wat laatste puntjes op de i om 5 januari onze plannen te delen met de branche! Het nieuws werd breed opgepakt en we kregen veel positieve reacties.

Nu is het tijd om alle plannen in uitvoering te brengen. Zo hebben al verschillende exposanten zich ingeschreven en lopen al de eerste gesprekken rondom onder meer het programma van de beurs. Ook zijn we volop bezig met het verder introduceren van de nieuwe vakbeurs aan bedrijven. We leggen graag meer uit over onze vakbeurs.

De vakbeurs richt zich voornamelijk op het midden en hoge segment van de horeca. Zo zijn wij bijvoorbeeld bezig met het samenstellen van Chef’s Place: een speciale culinaire area op de beurs waar chefs en sommeliers elkaar kunnen ontmoeten en de nieuwe ontwikkelingen voor het hogere segment worden gepresenteerd. 

Een ander punt waar we druk mee zijn is de ontwikkeling van het programma: demonstraties, kookwedstrijden en meer. Van inspirerende kookdemo’s tot aan baristawedstrijden en wijnpresentaties; allerlei ideeën komen voorbij. Zodra alles meer vorm krijgt delen we dat uiteraard. In de tussentijd kun je op de plattegrond al zien hoe de beurs er in grote lijnen uit gaat zien. Heb je een tof idee of een naam die wij eens moeten spreken? Laat het gerust weten!

– Amber
Marketeer Horeca Vakbeurs

Deel dit bericht