29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Nieuw jaar, nieuwe horecabeurs: Waarom je Horeca Vakbeurs niet mag missen.

Gelukkig 2024! Een nieuw jaar vol nieuwe kansen om je horecazaak naar nieuwe hoogten te tillen. De Horeca Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg, van 29 tot 31 januari 2024, belooft een geweldige ervaring voor horecaprofessionals. Ontdek innovaties, trends en heerlijke smaken in een wereld van gastvrijheid, met de nieuwste keukenapparatuur, ingrediënten, kassasystemen, personeelsdiensten, interieur, cocktailtechnieken en koffiemachines. Ervaar culinaire creativiteit met demonstraties en kookwedstrijden, en duik in duurzame praktijken met focus op lokaal en groen. Deze beurs bereidt je voor op een succesvol nieuw jaar. Hier zijn kort acht redenen waarom je deze kans niet mag missen.

1. Chef's Place

Chef’s Place staat voor gastronomische excellentie en biedt een unieke kijk in de keuken van ervaren (sterren)chefs. Hier verzorgen topchefs uit de regio demonstraties met als doel inspiratie te bieden in technieken, productgebruik en de schoonheid van het vak. Het is de plek waar hoogwaardige ingrediënten, tools, technieken, demonstraties en culinaire topics samenkomen. Met topchefs als Jelle Jansen van restaurant De Woage en Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden. Dé zone op de Horeca Vakbeurs die je als restaurant niet wilt. 

2. Proeflokaal

Het Proeflokaal is de plek waar de beste gedistilleerde dranken, bieren en wijnen samenkomen. Horecaondernemers zetten hier hun bedrijf extra in de spotlights. Het is een intieme setting waar je nieuwe ideeën kunt opdoen voor jouw drankenkaart. Leveranciers van de lekkerste dranken laten je kennis maken met hun aanbod. Hier kun je verschillende smaken proeven en alles te weten komen over hun producten.

3. Kookwedstrijden wedstrijdarena onderwijs

Een van de grootste doelen van de vakbeurs is de sector een podium geven en het imago versterken. Het onderwijs speelt hierbij een onmisbare rol. In samenwerking met scholen wordt een programma neergezet voor studenten, bestaande uit verschillende kookwedstrijden. Zo is er de Leerling-leermeester Wedstrijd. Elk team wordt uitgedaagd om hun creativiteit en vaardigheden te tonen door een modern meesterwerk te maken gebaseerd op een klassiek gerecht van Auguste Escoffier.

Op 30 januari is er een wedstrijd voor niveau 2/3 Leerlingen. Studenten nemen de uitdaging aan om binnen een bepaalde tijdspanne een gerecht te creëren met ingrediënten uit een black box. Tot slot is er de Hells’ Kitchen op woensdag. Onder leiding van chef Danny Krukkert gaan twee teams studenten de strijd aan in de keuken. Voor (VIP-)gasten wordt een 4-gangen à la carte menu bereid aan de hand van ingrediënten uit een black box. Gegarandeerde spanning, sensatie en hopelijk een beetje chaos maken deze activiteit fantastisch om bij te wonen.

4. Barista Wedstrijden

Naast de wedstrijdarena vind je de Demo Kitchen. Hier vinden barista-wedstrijden plaats. Bezoekers kunnen deelnemen aan de Latte Challenge, waarbij ze worden uitgedaagd om een Latte te maken, vast te leggen met de Polaroid en daardoor prachtige prijzen kunnen winnen. Op dag 3 vinden wedstrijden plaats met studenten van alle onderwijsinstellingen.

5. Trendpodium

Het trendpodium tijdens Horeca Vakbeurs is dé plek om kennis op te doen op het gebied van hedendaagse ontwikkelingen die samenkomen met het managen van een horecagelegenheid. Met sprekers zoals Stef Driessen van ABN Amro, Mathijs Ummels van Brout, Petra Venekamp en Charlotte Mauritz, zullen de sessies inspireren en informeren.

6. Streekproductenplein

De vraag naar lokale, ambachtelijk geproduceerde producten groeit. En deze groei zal voortzetten in 2024. De moderne consument is steeds meer bezig met gezond en verantwoord eten, en als horecaondernemer kun je niet achterblijven. Hier komt het Streekproductenplein om de hoek kijken, een hotspot op het gebied van lokale, ambachtelijk geproduceerde producten. Maak kennis met leveranciers zoals Vondelkoeken, Stokerij Twentse Ketels, Twentse Melk en Twentefruit. Een kans om bij te dragen aan het verkorten van de keten en lokale ondernemers te ondersteunen.

7. De stands

Naast alle podia, wedstrijden en andere belevingselementen op Horeca Vakbeurs kan je óók nog je  horeca-expertise verrijken door de diverse exposanten te bezoeken. Verken het brede spectrum van ruim 100 exposanten, waaronder leveranciers van warme en koude dranken, voedsel, verpakkingen, keukeninrichting, design, brood en banket, tafelgerei, gezonde en vegan opties, en meer. Deze beurs biedt een unieke kans om te netwerken, te leren en te investeren in de groei van je onderneming.

8. Overige side events

Tot slot zijn er verschillende side events zoals de Langste Streekproductentafel lunch, de HospitalityPact bijeenkomst, de Marketing Oost ondernemersbijeenkomst, het VO-programma, het Leermeesteroverleg, en de Regionale Biertapwedstrijden. Een divers programma met voor elk wat wils. Binnenkort delen wij hier meer informatie over.

In een notendop biedt de Horeca Vakbeurs alles wat je nodig hebt om je horecazaak klaar te stomen voor de toekomst. Het vernieuwende aanbod van ruim 100 exposanten, het rijk gevulde programma en de aanwezigheid van andere ambitieuze horecaprofessionals maken deze beurs drie dagen lang hét middelpunt van de Nederlandse horeca.

Deel dit bericht