29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Sterrenchefs dragen bij aan Horeca Vakbeurs

HARDENBERG – Verschillende sterrenchefs dragen bij aan Chef’s Place op de eerste editie van Horeca Vakbeurs, die plaatsvindt op 29, 30 en 31 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg. De nieuwe vakbeurs voor de horeca laat daarmee zien voor een vakbeurs van kwaliteit te gaan, met extra aandacht voor het hoge segment. De organisatie ontving veel enthousiaste reacties over de lancering. Ook verschillende (sterren)chefs zijn bevlogen om bij te dragen aan het nieuwe horecaplatform in het oosten.

Het team van Horeca Vakbeurs is blij om verschillende mooie namen uit de wijde regio te ontvangen. Van sterrenrestaurants tot zaken die hier heel dichtbij zitten, Chef’s Place presenteert met trots de sterke gastronomie in de regio. Het team is dan ook trots de volgende namen al te kunnen aankondigen voor Chef’s Place: Martijn Kuik en Yannick Roodhof (Sukerieje, Zwolle), Emiel Kwekkeboom (Restaurant Joann, Enschede), Niels van Dooijeweert (Het Broederenklooster, Zutphen), Niek van Leeuwen (L’église, Zwolle), Lars Aukema (voorheen Brass Boer Thuis* en nu bezig met een eigen concept in Zwolle) en Steven Klein Nijenhuis (Onder De Linden, Aduard).

Daarnaast zijn er lokale namen aangesloten: Chiel de Groot van fine dining restaurant Amused in Hardenberg en Jelle Jansen van Restaurant De Woage in Gramsbergen, die afgelopen jaar een Michelinster mocht ontvangen. Ook lopen er gesprekken met verschillende andere chefs om het culinaire spektakel verder uit te breiden.

Eén van de hallen zal omgebouwd worden voor een culinair spektakel: Chef’s Place. Het doel is dat chefs, sommeliers en ieder ander werkzaam in het hoge segment, hier precies kan vinden wat hij of zij zoekt. In dit onderdeel van de beurs vindt de bezoeker enkel stands die aansluiten bij (de uitstraling van) het hoge segment. Zo is bijvoorbeeld Koppert Cress één van de eerste exposanten in het segment. Daarnaast wordt er met de genoemde chefs een interessant programma samengesteld.

Uitgangspunt hierbij is inspiratie en toegankelijkheid, de bezoeker kan meekijken met ‘de kneepjes van het vak’. Samen met de chefs zet Horeca Vakbeurs het ongekende niveau van de horeca in het oosten in de schijnwerpers. Er wordt hard gewerkt aan het programma in samenwerking met de chefs, hierover maakt de organisatie later meer bekend. Meer informatie is te vinden via de website van de vakbeurs: www.horeca-vakbeurs.nl .

foto: Emiel Kwekkekoom | Restaurant Joann

Deel dit bericht