29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Heerlijke start van Horeca Vakbeurs: Dag 1 was een knaller!

Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Met vier hallen, ruim 115 exposanten, een uitgebreid programma en een indrukwekkende opkomst van 1800 bezoekers, kunnen we met trots zeggen dat dag 1 een doorslaand succes was.

Chef's Place

Chef’s Place was de hele dag een ware happening. De dag begon met een jamsessie mysterybox, waar verschillende chefs hun culinaire magie op loslieten, zowel in de ochtend als in de middag. Nelson Tanate, drie sterren chef bij de Librije, nam ook het podium in beslag en gaf bezoekers een meeslepende masterclass samen met zijn sous-chef Titus Jansen. Hierin legde hij verschillende kooktechnieken uit en nam hij de bezoeker mee in het creëren van de mooiste gerechten.

Wedstrijden

Jong talent stond de hele dag in de schijnwerpers met verschillende wedstrijden. Leon en Rico van Deltion College bleken uiteindelijk het meest verbluffende gerecht te hebben gecreëerd tijdens de leerling-leermeester wedstrijd en gingen er met de prijs vandoor. Ondertussen toonden studenten van het Alfa College hun vaardigheden in het creëren van latte art met de koffiebonen van Mocca D’Or. Verderop in de hal werden tientallen biertjes getapt tijdens de spannende biertapwedstrijd, waarbij de presentatie net zo belangrijk was als de smaak.

Trendpodium

In hal 4 was het een en al bedrijvigheid met inspirerende kennissessies en een interview met topchef Nelson Tanate op het trendpodium. Onder leiding van Stephan Nijst en Jarko Barten van o.a. BCBG Magazine kregen bezoekers een kijkje in het leven van een topchef.  De sessies waren gevuld met waardevolle tips en tricks van verschillende sprekers. Stef Driessen van ABN-Amro deelde zijn inzichten over het verdriedubbelen van je marge, terwijl Charlotte Mauritz ontdekte dat menig horecaprofessional hun social media nog niet optimaal benut en hen voorzag van onmisbare tips.

De beursvloer

Naast al dit spektakel was er volop gelegenheid om ontspannen over de beursvloer te struinen en de nieuwste en beste producten voor in de horeca te ontdekken. Van geavanceerde keukenmachines tot verfijnde menukaarten en van verrukkelijke theeën tot voortreffelijke wijnen – de beurs bood voor elk wat wils. Bezoekers konden laten onderdompelen met heerlijke smaken, zowel op de vloer als bij het proeflokaal met elk uur een proeverij met wiskey, bier, wijn etc. En dit was slechts dag 1. Alles bij elkaar genomen is deze nieuwe beurs tot nu toe met open armen ontvangen, en we kijken enthousiast uit naar de komende twee dagen. Met andere woorden: dit smaakt naar meer!

Over Horeca Vakbeurs

Horeca Vakbeurs is dé vakbeurs voor alle ambitieuze horecaprofessionals in Nederland. Het complete team is van harte welkom om op de hoogte gebracht te worden van de nieuwste innovaties, de grootste trends en de nieuwste smaken. Zodra je Evenementenhal Hardenberg binnenstapt, dompel je je onder in een wereld van gastvrijheid. Van de beste keukenapparatuur en nieuwste ingrediënten tot aan de meest innovatieve kassasystemen, ontzorgende personeelsdiensten, nieuwste cocktailtechnieken en koffiemachines en hippe interieuraankleding.

Kortom, alles om jullie horecazaak in elk opzicht klaar te stomen voor de toekomst! Het vernieuwende aanbod van diverse exposanten, het rijk gevulde programma en natuurlijk alle andere ambitieuze horecaprofessionals, maken Horeca Vakbeurs drie dagen lang hét middelpunt van de Nederlandse horeca waar jij bij moet zijn.

Deel dit bericht