29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Enerverende editie van Horeca Vakbeurs Hardenberg 2025 groot succes

HARDENBERG – De afgelopen editie van Horeca Vakbeurs, gehouden op 27, 28 en 29 januari in Evenementenhal Hardenberg, was een groot succes. Met ruim 150 exposanten en bijna 5.000 bezoekers was het evenement een bruisend platform voor professionals in de horecabranche. De volgende editie is op 2, 3 en 4 februari 2026.

Inspirerende editie met veel hoogtepunten

Een van de hoogtepunten was de eerste editie van Food Inspiration Stage op de eerste beursdag. Dit nieuwe initiatief werd georganiseerd in samenwerking met trend- en mediaplatform Food Inspiration. Horecaondernemers kregen een inhoudelijk programma voorgeschoteld, waarbij meerdere innovatieve voedselveranderaars uit Oost- en Noord-Nederland het podium kregen. Ook vertelde Food Inspiration’s trendwatcher Lisa Appels over de belangrijkste foodtrends voor 2025.

Daarnaast was er wederom volop aandacht voor culinaire vakwedstrijden. De winnaars van de prestigieuze vakwedstrijd leerling-leermeester waren Adrie van Kapel en Lucas van Egmond van Hotel Mooirivier. In de koude klasses was Yvette Dusink de grote winnares. Giulian Ahles van Hotel Restaurant Rikus Eext won de titel ‘Beste leerling-kok van Noordoost-Nederland’ en Emiel Visscher van De Albatros Zwartsluis ging er met de winst vandoor bij de regionale biertapwedstrijden.

Smaakt naar meer

Bij Chef’s Place werden dagelijks de meest fantastische gerechten bereid door topchefs, ondersteund door de gepassioneerde en humorvolle presentaties van Jarko Barten en Stephan Nijst. Ook het concept Hell’s Kitchen op woensdag, waar twee teams tegen elkaar streden en een driegangendiner uitserveerden aan circa 60 gasten, bleek een shot in de roos. Het terras bij Chef’s Place zat volledig vol en de sfeer was geweldig.

Daarnaast kende deze editie meerdere succesvolle nieuwe initiatieven, zoals de Coffee Special, het Bierplein en de Nieuwkomersstraat, die allemaal een geslaagde eerste editie beleefden. Een van de meest inspirerende momenten was de masterclass van Nino Willems van Salty Seafood Restaurant, waarin hij de kunst van het dry agen van vis demonstreerde.

Langdurige samenwerking met HANOS verlengd

Een ander belangrijk moment tijdens Horeca Vakbeurs was de verlenging van de samenwerking met HANOS. De horecagroothandel blijft de komende vijf jaar verbonden aan de vakbeurs, wat een belangrijke impuls betekent voor de verdere ontwikkeling van het evenement.

‘Deze vakbeurs is een belangrijk platform om in contact te komen met horecaondernemers en professionals. We kijken ernaar uit om ook de komende jaren onze expertise en producten te delen,’ zegt Ben van den Driesschen namens HANOS.

Trots en tevreden terugblik

Jeffry Plaggenmarsch kijkt namens Horeca Vakbeurs met trots terug op een geslaagde editie: ‘We hebben een fantastisch evenement neergezet met inspirerende exposanten, boeiende wedstrijden en een ongekende sfeer. De positieve reacties van bezoekers en exposanten bevestigen dat Horeca Vakbeurs een absolute must is voor elke horecaprofessional.’ Ook bezoekers waren enthousiast, zoals een van hen verwoordde: ‘Absoluut genoten, complimenten voor de organisatie, geweldige sfeer en ambiance, zeer interessante standhouders, een absolute must voor iedereen in de horeca en foodservice.’

Deel dit bericht